Början på det nya kapitlet

I måndags så började äntligen skolan, alltså inte gymnasiet eller grundskolan, utan HÖGSKOLAN! Nu ska jag till att börja med baraläsa ett tekniskt basår. Alltså på gymnasienivå fast under högskoleliknande former.

Jag var enormt nervös och rädd för att bli helt ensam utan vänner. Så blev det som tur var inte 🙂

Första dagen under mellanrummet mellan programregistering/programinformation och avmarschen mot Galaxen så hittade jag två tjejer i klassen som jag åt lunch med och sedan så gick två av oss tillsammans till Galaxen. Där talade några personer och St. Tuna folkdanslag dansade folkdans. Efteråt så skulle vi börja nollas, vi hade trott att vi skulle slippa helt, pga min förkylning så åkte jag hem och tog det lugnt.

Igår så började vi 8.30, samma det som vi oftast började på human, fast nu var skillnaden att jag skulle till Borlänge vilket innebar uppstigning 6.00 för dusch. Vi hade en genomgång på datorsystemen vi kommer använda och sedan föreläsning i alla tre kurserna som jag ska läsa. Jag åt lunch tillsammans med tre nya tjejer på Restaurang Nyström som ligger på Trafikverket alldeles intill Högskolan Dalarna.

Imorse så fick jag skjuts med en tjej från Falun. Först så hade grupp B, som jag ingår i, räknepass i matte c. Vi räknade på exempel som läraren kom med och har ännu inte börjat i boken. Sedan hade vi kemi där vi hade genomgång på bl a atomerna. Glömde matlådan så idag hämtade jag mat på Trafikverket då de jag var med hade med sig mat. Efter lunch hade vi matematik föreläsning igen. En så länge så är det mest sånt jag redan har koll på och inte har förträngt efter Gunnar…. Hem åkte jag buss.

Det här känns riktigt bra men det kommer att bli ett jobbigt år med massor av plugg. Men kemi-läraren som själv har gått basår säger att efter detta så kommer i stort sett allt som finns att läsa att kännas mindre jobbigt även om det är på en högre nivå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: