Mösspåtagning 11 juni 2012

Måndagen den elfte juni var det så dags alltså. Studentveckan skulle inledas med mösspåtagning på stan, förfest hos Astrid och sedan mösspåtagningsfest på Etage. Här är lite bilder från mösspåtagningen.

Under själva mösspåtagningsceremonin, som är väldigt invecklad i Falun, hade jag på mig fasters fina Sundbornsdräkt. Det var väldigt många med olika dräkter som befanns på och omkring torget denna eftermiddag.

DGF är de som håller i många studentevent i Falun och denna mösspåtagning är bara ett.

Mösspåtagningen går till så att alla studenter går på ett led med en fot på trottoaren och en i ränndalen runt Stora torget, och lite till…

Sedan så väntar man fyra och fyra på sin tur…

När man är först i kön så hoppar man fyra och fyra i armkrok på ett ben fram till en brunn, ber en bön på latin till underjordens andar och kastar ett mynt från sitt födelseår eller året man började ettan i brunnen. Efter detta så ställer sig alla i ring på Stora torget, DGF sjunger studentsången vända mot varandra, de vänder sig med magarna utåt och så sjunger alla studentsången. När den är sjungen säger ordförande i DGF att man får ta på sig mössan och så är mösspåtagningsceremonin klar.

På kvällen var det så dags för utgång men före det så hade klassen förfest hos Astrid. Under kvällens/nattens gång så var vi på både Rådis och Etage. På Rådis var det allmänt mys som gällde, och mer drickande för de som höll på med sånt. På Etage dansades det massor och jag hade det jättekul! Kavaj – MQ(tror jag), Linne/Blus – Lindex, Jeans – Gina tricot, Skor – Converse(Köpta i Thailand), Mössa – ABC

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: