Det här är hjärtekatten

Mitt projektarbete är, som jag skrivit tidigare,  att virka fem hjärtekatter, skänka dem till Hjärtekatten och dessutom blogga om det och sprida bloggen till så många som möjligt. Tänkte nu skriva om vad Hjärtekatten är, hur man kan stödja, varför de gör detta, osv.

Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt som samlar in handvirkade hjärtekatter som de skänker till hjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg och Skånes universitetssjukhus i Lund.

Följande text finns på Hjärtekattens hemsida under fliken Om hjärtekatten:

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med ett hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

De vill allra helst att alla nya hjärtebarn ska få med sig en hjärtekatt hem. När projektet startades i år var målet att få in 100 katter fram till årsskiftet. De har idag fått in 1051 katter och de utökar med en filial i Lund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: